Home - Ecologisch afwerking

Ecologische afwerking

Alle projecten zijn welkom bij Skarabee. Maar ons hart ligt in de eerste plaats bij ecologische en energiezuinige bouwoplossingen. We zullen dus altijd nadenken over hoe we ecologie in jouw project kunnen verwerken. Uiteraard aan jou de keuze hoe ver je daarin wil gaan.

Tal van onze medewerkers zijn gespecialiseerd in bezettings – en decoratiewerken in leempleister, leemsierpleister en klakpleisters.

Leempleisters en leemfinish.

Leem is een bouwmateriaal dat als sinds mensenheugenis gebruikt wordt voor de afwerking van woningen. Het heeft enkele unieke eigenschappen die er bovendien voor zorgen dat er bij gebruik van leem in de woning een gezond binnenklimaat wordt gecreëerd. Zo houdt leem het vochtgehalte in huizen stabiel. . 

Als afwerking wordt er geschilderd met leemverven en gebruiken we leemfinish. Doordat er geen chemische toevoeging is zal dit niet alleen zorgen voor een mooi resultaat maar zal tevens zorgen voor een gezonde leefomgeving.

Eco - leem - klein1

Gevelpleister met traskalk.

Ook aan de buitenzijde van de woning zijn er tal van mogelijkheden voor wie z’n huis met natuurlijke materialen wil afwerken.  Gevelpleisters met kalk geven een prachtig resultaat. Kalk is 100% natuurlijk en is ondanks de hoge elasticiteit toch waterafstotend en stootvast.  Als basis voor de kalkpleister gebruiken we in vele gevallen houtvezelisolatieplaten. 

EJMV4180

Gevelafwerking met houten materialen.

Hout als afwerking is duurzaam en enorm veelzijdig in afwerking.  Door hout te verwerken in je gevel kan je op tal van verschillende manieren een mooi accent creëren. 

Onze schrijnwerkers kunnen voor jou aan de slag om je woning het gepaste ‘jasje’ te geven. 

Houten gevelafwerking